Eget meieri

FullSizeRender (013)

 

FullSizeRender (011)FullSizeRender (012)

Vi har begynt å lage vår egen nøttemelk, det er en hyggelig aktivitet å gjøre sammen. Jeg har fått en kjempehjelper på kjøkkenet, og det å få lov til å styre kjøkkenmaskinen er stor stas. Det er enkelt å lage sin egen nøttemelk, det smaker veldig godt og å vite at den er helt ren og uten tilsetning er også bra.

Nøttemelk:

  • 3 dl nøtter etter ønske (vi brukte cashewnøtter – bør bløtlegges litt i vann forkant)
  • 1 liter vann
  • Litt vaniljepulver (vi brukte økosjokolade sitt vaniljepulver)

Avslutningsvis må man sile melken gjennom en nøttepose (fås kjøpt i mange helsekostbutikker, blant annet Røtter i Colbjørnsensgate i Oslo) for å skille ut pulpen som er igjen. Pulpen kan eksempelvis brukes i müesli, brød eller knekkebrød.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *