Ellevill helg

image

Hva gjør man når man både vil gå på fest og få med seg en langtur? Da stiller man på fest med ski og skiklær, og går rett på nattoget. Enten eller har aldri vært min stil. Det føltes som en kjempegod tanke helt til jeg stod på Finse stasjon kl 04.04 om natten i bekmørket. Ikke hadde jeg fått sove et eneste minutt på nattoget, og de glassene med vin som jeg hylte nedpå for noen timer siden kjentes. Det var ordentlig kaldt og bekmørkt. Vi gikk inn på hotellet på Finse stasjon, i håp om å henge der litt til det lysnet. Men av brannmessige årsaker ble vi kastet ut.

Da var det bare å begynne å gå. Jeg ble informert om at vi har 15 timer foran oss, og rimelig mange høydemeter opp og ned før vi er på Geilo via Folarskarvet og Hallingskarvet. Fest og tur føltes ikke lenger som noen god kombinasjon..»Jeg kjenner at jeg var på fest igår, og ikke har sovet i natt» prøvde jeg meg med. Da fikk jeg bare tørt i retur: «Det var helt frivillig». OK, enig! Så kom vi oss i gang, etter noen timer lysnet det, og ble demring. Og etter ca. tre timer kom vi på den første toppen hvor solen kom opp over kammen.

Dette føltes plutselig ut som tidenes tanke igjen. For noen forhold, jeg tror aldri jeg har gått med så vakre forhold rundt meg noen gang. Masse nysnø og en hel blå himmel! Det var en heftig tur på mange måter, så mange timer i nysnø er tungt. Så mange høydemeter opp og ned er tungt og det tidvis ekstremt bratte terrenget gjorde at vi måtte fire oss ned sikret med tau noen steder. Men for en absolutt helt fantastisk opplevelse!!

Jeg skjønte at jeg kanskje drev litt rovdrift av kroppen når jeg sovnet sittende i snøen under lunsjen, og liggende på parkeringsplassen 13 timer senere.. Men muligheter som dette lar man ikke gå fra seg.

Nå er det søndagsmiddag på Nodee neste, en helg helt i min gate. Snakk om å få i pose og sekk, og en pakke under armen..

imageimage imageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

6 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *