Sopot – Polens riviera

FullSizeRender (029)

FullSizeRender (02B) FullSizeRender (024) FullSizeRender (025) FullSizeRender (026) FullSizeRender (030) FullSizeRender (033) FullSizeRender (034) FullSizeRender (035) FullSizeRender (036) FullSizeRender (037)

Den polske badebyen Sopot sammenlignes ofte med den franske rivieraen/St. Tropez. Det forplikter! Og mye er også sammenlignbart, nydelig lang strand, freshe strandklubber, havn/molo, koselige små gater å tusle i, alt i polsk forpakning. Det er også en fantastisk strandpromenade for korte eller lengre turer. Sopot har masse å by på. Det er vel en grunn til at den russiske tsaren og keiseren i Østerrike- Ungarn hadde Sopot som feriested back in the days. Når det kommer til prisene derimot er dette stedet ikke sammenlignbart med rivieraen/St. Tropez, det er billig å «leve» her. Til lunsj i dag bestilte vi to hovedretter og to runder med drikke hver, og det hele kom på noe som ville tilsvart en hovedrett hjemme. Det betyr mye ferie for pengene!

En annen kjempestor fordel med Sopot er den korte flyturen hit; hyppige direkteflygninger fra Norge, og 1 time og 25 minutters flytur fra Oslo til Gdansk (og deretter 20-30 min med taxi eller buss/tog til Sopot). At stedet er så lett tilgjengelig gjør at dette stedet også passer ypperlig for kortere ferieturer, helgeturer etc. Stedet er også verdenskjent for sin fantastiske spa, som skal være både rimelig og veldig bra. Så Sopot egner seg ikke bare som destinasjon for familieferie, men jeg kan se for meg at det er midt i blinken for venninnetur eller kjærestetur.

Hotellet vi bor på er definitivt med på å sette sitt preg på oppholdet.  Sofitel Grand Hotel Sopot har en fantastisk beliggenhet med direkte strandadgang, nydelig hage, bassenganlegg, verdenskjent spaanlegg og en service i toppklasse. Det skal litt til å leve opp til den gode behandlingen vi får her.

Solfaktor.no er en reiseoperatør som kan skreddersy en fly- og hotellpakke basert på et bredt utvalg av flyavganger og ulike hoteller blant annet til Sopot. Det gir deg som reisende stor fleksibilitet og flere muligheter på reiselengde, flytider og hotell.

Da er det bare å begynne å bla i kalenderen for å kartlegge muligheten for en venninne-spahelg til Sopot. En ting er i hvert fall sikkert, jeg ønsker meg tilbake hit, og til samme hotell igjen.FullSizeRender (031)FullSizeRender (02E)Ps. Ferien vår er sponset av Solfaktor.no

3 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *