Fløya i Svolvær

image

Jentetur til Svolvær i juni måtte jo innebære en topptur, med så spreke venninner! Vi bodde i Svolvær sentrum, i et hus leid gjennom Airbnb som rommet ni jenter. Helt supert å bo på den måten for da får man vært sammen på en annen måte enn om vi hadde bodd to og to på hotellrom. Det er mange turmuligheter direkte fra Svolvær sentrum. Vi hadde fått anbefalt Fløya, pga. den fine utsikten i alle retninger. På veien opp gikk vi også forbi Svolværgeita, og fikk sett den fra ulike vinkler. Svolværgeita er en topp med to spisser øverst (som skal minne om geitehorn), man må ha klatretau for å komme opp dit, og når man er på toppen av det ene hornet, hopper man over til det andre. Vi fikk sett dette live, litt sug i magen akkurat når noen tok et hopp. Man må lande på ca 1 m bredde for ikke å falle. Når det står tre stykker på en så liten flate gjelder det ikke å lande feil.

På vei opp til Fløya gikk vi også forbi Djevelporten, hvor man kan klatre utpå, og så er det stup ned bak en (litt adrenalin). Se det nederste bildet, der to stykk er på vei ut på porten. Siste stykket opp mot Fløya var litt luftig, og noe klyving. Men vel oppe på Fløya, var utsikten fantastisk. Vanskelig å vite hvilken retning man skulle se i, like fint til alle kanter. Fløya kan virkelig anbefales som tur, når vi hadde en turdag tilgjengelig var det optimalt å få sett så mye på en dag som vi gjorde på denne turen.

Etter at utsikten var nytt på toppen, var det bare å komme seg ned til en av de fine hvite strendene vi hadde sett ovenfra, og hoppe i vannet. Noe kaldt, men herlig forfriskende etter en lang dag på tur i solen. imageimageimage image image image image image

2 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *