Gdansk med barn

image

image image image image imageFor noen helger siden var vi i Gdansk, og opplevde den sjarmerende gamlebyen der. Flaks for oss var det både Open’er festival i området, hvor blant annet Kygo og Pharrell spilte. Men i og med at Kygo gikk på scenen kl 01.00 den aktuelle lørdagen, ble det litt lite barnevennlig. Det var imidlertid et yrende liv i området pga. av festivalen. Absolutt noe man burde dra tilbake og oppleve uten barn. Informasjon om Open’er festival finnes på nettsiden deres. Det var også seilashelg i Gdansk denne helgen, siste helgen i juni/første i juli. Det innebar masse flotte gamle båter å se på, kjempestas for stor og liten.

Jeg hadde planlagt aktiviteter som Zoo (visstnok en av Europas beste), klatrepark etc. Men på grunn av den gode stemningen midt i byen var vi travelt opptatt der. Det skjedde noe på hvert hjørne. Gatemusikanter, såpeblåsing, utkledde mennesker, muligheter for å gå om bord i de ulike båtene, gatetatovering med to ukers varighet (der ble jeg ganske fristet) og mye mye mer. Vi fikk gjort selvfølgelige turistattraksjoner som Mariagaten, en kjempesjarmerende gate med masse små boder hvor lokale smykker selges. Ellers ble favorittspoten en lokal café under Gdansk grafitti, superkoselig og herlig service. Høydepunktet for minstemann var besøk på godterifabrikken Ciuciu mitt i gamlebyen, hvor publikum fikk være med å lage godteri, og bildet utenfor godtefabrikken forteller alt om hvor stas det var. Et annet høydepunkt var politibåten vi leide og kjørte langs kanalen som følger byen. Det første Ludden så når vi ankom Gdansk var denne politibåten langs elven, og jeg skjønte fort at den var det bare å få leid først som sist. Anbefales, og veldig lett å få øye på hvor utleiestedet er langs eleven.

Vi bodde på et veldig ok hotell langs kanalen, og med umiddelbar nærhet til gamlebyen Quebec hotell via Solfaktor.no. Bonusen var at en fin båttur med hotellbåten på ca. 1 time var inkludert i hotellprisen. Vi hadde en kjempedeilig lunsj i bakgården til Zapplo, nederste bildet. Som vi hadde fått anbefalt pga. kortreist mat. Jeg fikk  mange gode tips på Besøk Polen blogg, den eneste bloggen på norsk om ting å oppleve i Polen og Reiseplanetens guide med barn i Gdansk.

Ellers skjedde det en annen morsom ting mens vi var i Gdansk, vi ble intervjuet av polsk TV3, det intervjuet skulle jeg gjerne sett, men uten tilgang til polsk TV blir det vanskelig. Kanskje likegreit ikke å høre kråkestemmen sin på TV.

Ps. Ferieoppholdet vårt ble sponset.

image image image image image image

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *