Playa de las Americas – Tenerife

img_0205

img_0289img_7777img_0211img_0210img_0216 Playa de las Americas er det mest populære turistmålet på Tenerife. Her finner man alt man trenger for en deilig ferie! Stedet, som er formet som en palme ytterst, har mange flotte tilgrensende strender på hver gren av palmen. Her bør det være noe for enhver smak! Shoppinggater, restauranter og strand ligger kun et steinkast unna hverandre. Vi bodde her en uke, og levde i strandsandalene hele uken. Det er ferie det!

Det er også gode muligheter for en fin tur eller jogging. Strandpromenaden vi tok morgentrimmen på, strekker seg mange kilometer fra Los Christianos til Playa de Fanabē. Flottere joggevei og utsikt skal man lete lenge etter. Men her er man ikke alene, helt fra tidlig morgen til sent, er det et yrende liv langs denne promenaden. Alt fra eldre med gåstaver til de litt mer ambisiøse med joggeshorts og høyt tempo. Det er mange muligheter til å sette seg ned underveis på en av de mange benkene, utsiktspostene, koselige restaurantene eller oppbygde «drikkestasjonene» (avbildet). Lekeplassen på strandpromenaden var ypperlig, og gjorde kombinasjonen strand og leking mulig. Her er også mange aktivitetsmuligheter som surfing, vindsurfing etc. med vannsportsklubben som ligger langs promenaden.

Playa de las Americas har et variert restaurant- og kveldsliv. Her er alle varianter fra koselige og freshe strandrestauranter (La Palapa beachclub var vår favoritt) til blinkende og lysende større kjederestauranter som Hard Rock Café (hvor maten serveres på gitartallerken) Vi prøvde oss på alle varianter. Litt shopping på butikkene rett opp fra stranden ble det også, og alle julegavene til store og små ble unnagjort på Hawaiianas-butikken.

Vi bestilte fly og hotell via Solfaktor.no, deilig å kunne bestille samlet. Vi hadde leiebil hele uken, og fikk reist rundt på hele Tenerife. Fra sør til nord og øst til vest. Det er lett å ta seg rundt på øyen, og mange ulike severdigheter for alle aldre og ønsker. For de små er det særlig to steder som er verdt et besøk. Rett opp fra Playa de las Americas ligger Siam park, som er kåret til verdens beste vannpark http://www.siampark.com.

Og litt lenger unna nord på øyen ligger en av de bedre dyreparkene som finnes (kåret til nr 2 i verden og best i Europa). Mer om den senere i et innlegg, et «must» å besøke på Tenerife som det heter.

Vi skjønner godt hvorfor Playa de las Americas er det mest besøkte turistmålet på Tenerife. Her har man alt man trenger for en super ferie, samlet på et sted. Og selv om ikke blinkende lys, palmer og nisser satte oss i julestemning, var det helt greit. Vi var ikke her for julestemningens skyld, men for å slikke sol, oppleve Tenerife øy og bo i sandaler en uke.
img_0198 img_0199 img_0201 img_0215 img_0208 img_0207 img_0200Nå sitter jeg og koser meg med alle de deilige bildene fra ferien. Juleferie, regn og sterk vind til fjells. Perfekt å gå et nytt år i møte med fotobøker fra alle våre fine turer i 2016.

Ps. Ferien vår ble sponset av Solfaktor.

1 Comment

  • Hei!

    Vi skal til Tenerife i jula – så nå har jeg kikket på innleggene dine og fått gode tips! Si gjerne fra om du har flere 🙂

    Hilsen Linn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *