Roadtrip på Tenerife

IMG_3611

Nord på Tenerife ligger byen Puerto de la Cruz som går for å være øyens vakreste by. Vi kjørte til Puerto de la Cruz på 50 min fra Playa de las Americas, så det er helt overkommelig for en dagstur. Det var fine og raske motorveier hele veien. Byen viste seg å være en eneste stor frodig hage, og ligger i naturskjønne omgivelser. Puerto de la Cruz ligger  vakkert til i Orotavadalen med det flotte fjellet på Tenerife Teide i bakgrunnen på den ene siden, og havet på den andre. Byen er også et ypperlig utgangspunkt for å ta kabelfergen til Teide, Tenerife sitt høyeste fjell. Les mer om hvordan du når kabelfergen fra byen her https://www.volcanoteide.com/en/teide_cable_car/how_to_reach_the_cable_car

Puerto de la Cruz har en fantastisk kyststi, med mange utsiktspunkter der man kan se på det voldsomme havet. Det er masse flotte og fargerike hus som ligger tett ned mot vannet. Store og kraftige bølger gjør at bystrendene ikke egner seg for bading med barn, men byen har visstnok store havvannsbassenger som egner seg for dette formålet. Byen har et kjempekoselig torg og masse hyggelige smågater. Det var et yrende folkeliv nede på torget, og på de mange hyggelige små caféne og uteserveringene rundt torget.

Hovedattraksjonen for oss var imidlertid Loro Parque «et must på Tenerife» som det heter. Se mer om parken her  Loro Parque

Dette er en stor  og flott dyrepark, kåret til den nest beste i verden. Det kan være et tips å planlegge tidspunktene for showene med besøket ditt/deres. Vi storkoste oss her, var på seleshow, delfinshow, papegøyeshow og blåhvalshow. Foruten å se på en masse andre dyr. Krokodillene var også en stor hit! Vi stod og trippet når parken åpnet på morgenen, og hadde tenkt til å være kun i noen timer. Men her var det så mye gøy å se på, og så mange show vi ikke kunne gå glipp av – at store deler av dagen gikk. Vel verdt turen og tiden!IMG_3647IMG_3707IMG_3727

IMG_3775IMG_3801 IMG_3761 IMG_3753

IMG_3560Vi kjørte også samme dag (ca. 40 min fra Playa de Las Americas) mot Los Gigantos, noen fantastiske fjell. Her var det en opplevelse bare å komme kjørende og nærme seg de massive fjellene. Området er utover sine massive fjell kjent for sine mange turmuligheter, og for den sorte sanden på stranden. Det er nydelig utsikt i området, og en koselig liten by. Også dette er et bra utgangspunkt for å komme seg på el Teide, Tenerife sitt høye og fine fjell. På stedet fant vi det som må være lekeplassen med verdens beste utsikt.

Solfaktor  tilbyr et stort utvalg av reiser og overnattingsmuligheter på Tenerife. Til de fleste steder på øyen. Her kan man selv spesifisere søkekriterier ut fra hva som er viktigst for seg eller sine. Enten det er  strand eller annet.

IMG_3363IMG_3331 IMG_3293 IMG_3288 IMG_3232

Ps. Sponset ferie

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *